ROT-avdraget

Reducera dina kostnader med ROT-avdraget

Med hjälp av ROT-avdraget kan du få reducerade arbetskostnader när du anlitar oss för ett fönsterbyte i Bromma. Avdraget introducerades av den svenska regeringen under 1990-talet och finns till för att underlätta för privatpersoner att genomföra renoveringar i hemmet.

ROT (förkortning för renovering, ombyggnad och tillbyggnad) innebär att du får göra ett skatteavdrag, vilket medför att den skatt du betalar för det aktuella året blir lägre. När du behöver utföra ett byte av fönster eller dörrar är du berättigad till avdraget och vi hjälper dig att få det.

Fönsterbyten ger rätt till skatteavdrag

När du ska göra ett fönsterbyte kan du få ROT-avdrag förutsatt att du bor i bostaden som arbetet ska ske i. Det går också bra att använda avdraget för att byta fönster eller dörrar i ditt fritidshus. Det är Skatteverket som kontrollerar avdraget och om du undrar hur mycket du har rätt till är det bäst att kontrollera det med dem före du påbörjar ett projekt. Som mest kan du få ett avdrag på 50 000 kronor per kalenderår.

Vi sköter det administrativa kring ROT-avdraget

Om du väljer att anlita oss för ditt fönsterbyte i Bromma ser vi till att ordna allt som har med ROT-avdraget att göra. Den faktura du får från oss kommer innehålla avdraget, så att du inte behöver anstränga dig i onödan. Har du några frågor eller funderingar kan du alltid ta kontakt med oss.